Kall morgon men det var bara att bita ihop och bortse från att fingrarna frös hela morgonen. Plockade bort värmeröret och förberedde att såga vidare i nåtet som jag limmade igår. Eftersom värmeröret är tre meter långt så kan jag bara limma omkring två och en halv meter åt gången så längre nåt får ske i flera etapper. 

Flyttade en av listerna som jag hänger upp cirkelsågen på och så sågade jag vidare så långt jag hade tänkt, kallaste momentet då sågen blåser kalluft på fingrarna hela tiden. Kapade till en ny list som passade i längd och så formade jag ändarna så de passade. Då var det klart att limma men först monterade jag värmeröret på plats och anslöt värmarna för att bordläggningen skulle bli varmare så limmet kan tränga in längre. Även listen låg inne i röret och blev varmt. Medan värmen gjorde sitt åkte jag hem efter kaffetermosen som jag naturligtvis glömt hemma på köksbänken.

Åter på plats blandade jag till lim och monterade bort värmeröret, penslade på lim på listen och rörde i filler i limmet och börja mata lim i sågspåret. När spåret var riktigt kladdigt så var det dags att pressa in listen i spåret. Ett par små spikar fick hjälpa till att fixera listen och så tillbaks på plats med värmeröret.

Nästa steg är att fylla nåtet från insidan med lim och det är ett riktigt tidskrävande och kladdigt jobb.

Så här kan det se ut efter limspacklingen inifrån.

 

Efter lunch tog jag fram varmluftspistolen och skrapan för att fördriva eftermiddagen med att skrapa bort fernissa från babords bog. Vid fyratiden ansåg jag att limmet hade härdat tillräckligt och stängde av värmarna och åkte hem för idag.

 

37 och en halv arbetsdag kvar

Visningar: 186

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor