Under veckan som gick ägnade jag mej åt att börja med "riktiga" inredningen, jag har ju lite planer på att göra om i kajutan, blanda lite med att återställa en del och att "modernisera" annat. Till min hjälp har jag dels Ninnis gamla inredning som är nerplockad i smådelar och dels systerbåten Lolas inredning, även den i smådelar.

Återställandet till original går ut på att ta bort två "hurtsar" som byggdes på 60-talet, den på styrbord blev diskho och dåligt förvaringsutrymme under och den på babord har varit skåp för porslin, kastruller och annat men har fungerat dåligt. Hurtsarna tas bort och istället kommer jag att bredda skåpen under däck till dubbla bredden och naturligtvis stuvutrymmet undertill som går ut som en "bänk" mellan kojerna (lite svårt att förklara i text men så småningom kommer det bilder). Då blir ju kojerna för om nya skåpen för korta så dem förlänger jag in i förpiken i ett hål som tidigare varit döutrymme (ännu tidigare fanns där lite skåp som gasten hade framme i förpiken). Vidare så höjer jag de två nya kojerna en aning för att dels få bättre stuvutrymme under och dels för att få lite bekvämare bredd i kojen.

Nåväl, ner i lådan med plockepinn:
Fyra av delarna till skåpet på babordsidan hittade jag, en femte del sitter redan på plats i båten och håller stickkojen på plats i framkant. Plockade isär det som fortfarande satt ihop och svor ett antal ramsor över Holms val av skruvar, det mesta var rost och svåra att få ut utan att förstöra för mycket mahogny.

Skrapade bitarna och så småningom borrade jag upp ett 30-tal hål som sedan fylldes med lim och propp så jag kan få fäste för nya skruvar (av ädlare material).

På kvällen igår satte jag mej och planerade vårrustningen också och då insåg jag att så mycket mer jobb med inredningen blir det inte nu i april annat än på "lediga" stunder men det är ju bara att mala på så blir det nog sjösättning i år igen....

Visningar: 170

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor