Hej, igen,

Innan pandemin drog igång gjorde jag en efterlysning gällande en Ski Boat här på forumet. Den var byggd på ritningar köpta av ett företag i Borlänge på 60 talet F:A Harald Gustafsson. Fick inget napp vare sej hos företaget, som faktiskt fanns kvar under namnet Haralds Båtar eller här. 

Höll på att ge upp och tänkte att jag kan väl bygga något på de ritningar jag redan spenderat mycket pengar på från USA. Men kände ändå att det inte var riktigt "rätt" båt (säkert någon psykolg som har ett namn på det).  Man vill ju inte heller tjata och han jag pratat med på Haralds Båtar hade ju sagt att ingen där visste något om några "gamla" båtar, dom sålde nytt. Samt att jag läst en kommentar här på forumet från 2010 om att man redan då kontaktat dom i liknande ärenden.

I vilket fall som helst ringer jag igen efter drygt 6 månaders funderande... Hör och häpna, han som svarar heter är Örjan och är son till den tyvärr avlidne Harald. Visar sej att den jag pratat med på tidigare inte var helt rätt informerad eller missförstått. Örjan är mycket hjälpsam och börjar leta i sina förråd, visar sej att han sparat allt i ordning. Av min båt finns ett original kvar som kopieras och skickas till mej via post. Fick hem ritningen häromdagen, fantastiskt när jag känner igen båten och äntligen fått tag i rätt ritning. Däremot får jag nog lära mej tekniken att överföra mått till fullskala för spant (lofting)?

Båten var för övrigt döpt till Hot Boat och liknar till stora delar Glen L Marines Hot Rod och Missile. Layouten är nästa en kopia på Missile förutom aktern som är mer lik Hot Rod. Ritad av en Harry Karlson i Norrköping som måste haft dessa som förlagor. Nedan bild en Hot Boat kopierat från F:A Harald Gustafssons katalog på 60 talet.


Om jag nu lär mej hur den här hemsidan fungerar så kanske ett garageprojekt dyker upp. 

MVH
Conny Örtlund

Visningar: 325

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor