Snart dags för fri fart och det sista ska göras. Har letat på internet men tyvärr inte hittat något om hur min varvräknare ska kopplas. Är det någon som vet?

Från reglaget har jag de vanliga kablarna (brun, vit och svart) Men hur ska dessa anslutas. Vågar inte riktigt chansa.

Tack på förhand!

Visningar: 595

Kommentar av Bo Wahlström den 24 Juli 2013 kl. 12.05

Rent elektriskt är det ju bara +12 volt, jord och pulser från tändspolen som behövs, Antar att du memar att de tre kablarna är fördragna för varvräknare? I så fall bör det gå lätt att mäta ut vad som är +12 volt o jord, signalen från tändspolen är ju svårare att mäta, så den får du väl utgå från att det är den som blir över.

Men hur de sen ska kopplas in på mätaren? Man får väl utgå från att det är jord i chassiet. +12V "borde" vara på den rödmarkerade terminalen... men i övrigt på bilden ser det ju lite knepigt kopplat ut, det sitter ju ett motstånd kopplat mellan två av terminalerna, men sen sitter det även en kabel som kortsluter motståndet? eller är det något som jag inte ser på bilden? skulle ju tänka mig att signalen (tändpulser) ska gå in på någon av dessa...

Står det stämplat "5cyl" på baksidan? är det en 5cyl motor?

Kanske inte mycket till hjälp men lite funderingar i alla fall.

/Bosse W

Kommentar av Niklas Bruhn den 24 Juli 2013 kl. 13.57

Tack Bosse för dina funderingar!

 

Det är just hur det ska anslutas till varvräknaren som är det krångliga. Hittade en annan bild på en liknande varvräknare. Men det gjorde det inte enklare eftersom det är olika färger på kablarna.

Mina kablar är enligt följande

Vit = +

Svart = -

Brun= Från tändning

Motorn är en Mercury 100 hk från 1965  ( 6 cylindrar) men med tändning från en motor från -67. Det ser ut som det står 5 CYL men det står faktiskt ”6”

Kommentar av Niklas Bruhn den 29 Juli 2013 kl. 20.26

Nu har jag fått den att fungera. Svart till de ensamma röda och signalen till den andra. Funkar när man kör på startmotorn. Nu blir det ett riktigt test i helgen.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor