Har lyft händerna i en uppgiven gest. Det blir ingen sjösättning för Faderullan i år, något jag brukar ha som målsättning med mina projekt. Det är så lätt att man slarvar bort sugen om man inte får njuta lite också. Ett diskbråck fördärvade vårvinterns båtfixarplaner och jag han aldrig jobba in den tidsförlusten under sommaren, motorn står fortfarande på verkstadsgolvet och hinner knappast bli klar. Har fått nöja mig med att plaska omkring i min Glastron V-450 från 1971 i stället, i och för sig inte illa det heller.

Jag lade därför om strategi och spar motorjobbet till mörka vinterkvällar. Resten av hösten skall jag försöka göra lite saker jag kan göra på båten i stället. Som det där förskräckliga "trimplanet" gjort i syrafast T-profil och plåt. Inte mycket hydrodynamiskt tänkande hos den som svetsade ihop det. På bilden har jag redan kapat bort en av de fyra plåtarna som är inlagda mellan T-profilerna. Den här konstruktionen är inte slät på någondera sidan...

Här i de Österbottniska farvattnen behövs definitivt skydd under propellern så T-profilen i mitten lämnar jag kvar och förser den med vinklade plattjärn i deltaform mot sidorna i stället. Rodrets nedre infästning måste också göras om. Rodret är i vägen när propellern skall tas bort, därför måste hela rasket böjas ned för att få bort den. Muttern som håller roderaxeln nertill är svetsad. så det blir att kapa och hitta på någon annan lösning.

 

Visningar: 110

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor