Finlands motsvarighet på Speedy..... Vesimäkära

Finlands svar på Speedy konstruerad 1962 av Kai Osara !!!!!!!!!!! Hela boken med ritningar i PDF !

http://kotivers.asiakkaat.sigmatic.fi/makara/

Visningar: 438

Kommentar av Inge Andersson den 9 Juni 2012 kl. 12.19


Janne !!

Out puupanu

  • Inlägg: 21
Re: vesimäkärän teckningar?
« Svara # 22 skrivet: 2012/02/12, 20:50:01 »
Även jag, jag inspirerad att bygga och jag fick vesimäkärän Harryltä ritningar, tack niistä.Osaran sades att ha tagit en modell mäkärään
Svenskt Åke Sundstedt designad av snabb, och jag fann googlailtuani Cyklonbåtar sivut.Sieltä finns i många typer av plywood
mönster båt och ritningar kan beställas Aken son Jan Sundstedtilta.Itse jag beställde en snabb och Super- snabba teckningar, och så länge
jag kan komma ut från under de övriga projekten kommer så börja rakentelun.Oheessa bilden Super-Speedy. PANu

Kommentar av Jan Sundstedt den 9 Juni 2012 kl. 20.08

Hmmm ... Google translate , eller? Hur som helst: Jag förstår andemeningen. Tyvärrr var Vesimäkära inte lika snygg som Speedy ... tycker jag som är part i målet. Tydligen refererar han till en bild på Super-Speedy, men den ser man dessvärre inte.

Kommentar av Inge Andersson den 9 Juni 2012 kl. 21.17

Helt rätt Janne ! , jag tycker som du att vesimäkära är ganska "slätstruken" men det verkar som de byggde en hel del för tävlingar vad man kan få fram..... " Google translate " och Finska fungerar inte !,

Vad jag förstår så var de klassade i flera klasser , Men inte här , det beror nog på att Förbundet i Sverige inte ville kännas vid denna klass  ?

Men visst är det roligt att det byggs lite av dessa oxå !, så får vi väl ordna med en tävling Mellan Svenska Speedy o Finska Vesimäkära, men vi får passa oss för de hade en djädrans snurr i sina Theri -motorer , Janne då gäller det att ha ny-vaxat i botten !!! ;-)

Kommentar av Jan Sundstedt den 9 Juni 2012 kl. 22.27
Det fanns snobbar och besserwissrar som medvetet motarbetade en klasificering av Speedy som tävlingsbåt. Varför? Det vt jag inte. Man försökte också stoppa bildandet Svenska Speedybåtklubben. Jag TROR det hade med användandet av de tre kronorna som klubbsymbol att göra.

Visst är detmkul att det byggs även i Finland. Jag har ju även sålt ritningar till Åland, Norge och Danmark. Tyvärr vet jag inget om hur det har gått med snickrandet där.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor