Jag hade hoppat att slippa ta bort däcket, men ska det bli bra måste detta bort för att få bort alla lager med färg så att det blir riktigt bra. Det positiva med detta är att bet blir betydligt mycket lättare att få fint även under däck.

 

Därför har jag nu börjat med  nya stringers. Hittade lite bilder på nätet hur dessa har set ut innan. Visserligen var det på en IW Delfin, men dessa båtar er ju i princip identiska från akterspegeln och fram. Tittar man riktigt noga i botten på min båt kan man tyda de gamla linjerna.

 

Botten på en IW Delfin

Min IW Sport

Av någon anledning som jag inte riktigt har klurat ut så fans det metallband inplastade lite här och var på min bår. Därför det kraftiga massfärgningarna i botten.Det återstår några timmar med exakt inpassning av stringers innan dessa kan sättas fast efter konstens alla regler. Jag kommer att använda expoxi till alla arbeten på båten.

 

Båten kommer även att få två sittbrunnar i framtiden. Mittensektionen beslutad jag mig för att göra nu för att behålla stabiliteten i däcket vid borttagning.

 

Jag hoppas även att denna konstruktion kommer att ge ytterligare stabilitet i båten framöver. Det kommer i vår att sitta en Mercury 100 hk motor från 1965 på båten.

 

 

Tyvärr stoppade arbetet under helgen på grund av feber och snuva som kom tillbaka. Nu hoppas jag att det blir bra väder till helgen så det blir lite mera jobb.

 

 

Visningar: 296

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor