Vårrustningen av Elsa går sakta framåt. Uppbyggnaden av ny lack på fördäcket där det är skrapat tar en himla tid då det varit så kallt så lacken knappt torkat. Får hjälp med detta av förra ägaren som tur är, jag hade nog nästan gett upp.

Har fixat lite andra saker som ny bränsletank och nya zinkanoder på kölskena och roder. Upptäckte också en skada på ett bord i botten som vi inte sett förut. Fick göra en temporär lagning av detta och så får man göra något snyggare i höst när båten kommit upp på land igen.

Idag blev det bottenmålning så man slipper ett korallrev under båten i sommar. Den har ju gått i mälaren så den är inte målad på länge.

Sjösättningen har blivit framflyttad till 9 maj, det var nog tur för annars hade vi inte hunnit klart med lackandet.
Hoppas bara att båten inte torkar isär för mycket. Det får bli mycket ValleViking på alla sprickor innan hon ska i vattnet.

Visningar: 241

Kommentar av Ulf Myrman den 18 April 2015 kl. 21.54

Hej Johan! Valle viking i all ära men kolla mina inlägg (2 st.) i detta forum om tät träbåt. Smält ett mjukt vax och pensla i alla springor i bottnen så har du en alldeles tät båt sedan. Det bildar en totalfyllning mellan borden.

Kommentar av Johan Ankarbäck den 19 April 2015 kl. 13.09

Hej! Jo, jag har läst dom. Vaxet fungerar säkert bättre. Grejen är att jag redan har nästan 1kg ValleViking stående sen ett annat projekt. Tänkte använda upp det när jag ändå har det. Det är så mycket som behöver handlas så man får spara där det går. Båten är inte farligt otät så det lär inte behövas så mycket.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor