Pappa och jag slog våra kloka huvuden ihop och fick efter mycket om och men fart på det gamla backslaget som stått och rostat ihop i två år. Konstruktionen var så enkel att det tog en stund att komma på hur det fungerade :)
Tyvärr blev det ett antiklimax då det visade sig att backslaget inte passar på den "nya" motorn jag fick med. Motorn verkar avsedd för en nyare typ av backslag som drivs med splines i mitten och det gamla ska sitta bultat på 6st pinnbultar direkt i vevaxeln. Pinnbultarna på nya motorn är för korta och dessutom i fel dimension... Bilderna visar problemet...
Så nu måste jag hitta ett backslag med splines som passar på en B16 (BB70) eller hitta en helt ny motor, annars blir det inget båtåka i sommar. Det känns lite surt.

Är det någon som kan identifiera vad det är för typ av backslag som kan tänkas passa? Gissar att det kanske ska sitta ett RB-backslag på den.

Visningar: 544

Kommentar av Stellan Egeland den 17 Maj 2015 kl. 9.40
Jag har en Albin Al-23 ståendes. Ser ut som skit utvändigt, men är i gott skick invändigt. Har åkt med den själv i två säsonger.
Härlig puffra med gott ljud, dock långt ifrån samma motoreffekt som din motor. Hör av dig om du är intresserad.
Kommentar av Johan Ankarbäck den 17 Maj 2015 kl. 11.39

Hej Stellan, tackar för tipset. Skulle iof vara kul med en Albin då båten troligtvis hade en sån från början. Grejen är den att båten redan är sjösatt och motorn skulle lite enkelt bara lyfts i med kran från bryggan... En annan B16 passar ju rakt av mot motorfästen, propeller, axel etc så det blir lite enklare. Ska det i en annan sorts motor måste ju båten upp på land igen och byggas om och båtklubben är nu omgjord till campingplats... Ska åka och kolla på en annan B16 i E-tuna i eftermiddag. Får se vad det är för något.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor