De arkeologiska utgrävningarna fortskrider. Har ägnat dagen åt insidan vilken på många ställen är oförskämt fräsch.

Kösvinet är dock fullt med, vad jag misstänker är, gammal linolja som ligget som tuggummi mellan de nedersta borden och kölstocken. Binder rejält med fukt så det gäller att få ut skiten så det får en chans att torka upp.

Att döma av utseendet har båtens insida penslats helt urskillningslöst med linolja/olja av olika kvalitéer. Hittade en hink träolja från Biltema i båten vilket tyder på en ganska ogenomtänkt strategi vad gäller inoljningen. Ev. överskott av olja har inte torkats bort utan fått torka på ytan. Resultatet är att allt är skitigt och kladdigt.

 

 

Borden svettas dock ganska bra när man går på med värmepistol och sickel så helt verkningslöst har det dock inte varit.

Min trogne vän dammsugaren får jobba hårt och ”goffar” i sig alla kladdig klumpar som jag lyckas skrapa ihop.

 

 

Tar ett sista bit innan det är dags att runda av för dagen. Mina ansträngningar kröns då slutligen med varje träbåtsägares dröm, ett ruttet bord!  Skrapas och river i skiten tills jag möts av en strimma blå botten färg och sedan ser jag ljuset. ¨

 

 

Kan därmed lägga lagning av bord till den långa listan med sådant som måste göras och som jag aldrig gjort förut.

Börjar dock bli härdad. Renoverar båt även när jag sover så inget känns längre omöjligt.

Året sjösättning känns dock mer och mer avlägsen.

En tröst är dock att jag äntligen fått en plats anvisad till mig och kan bygga in mig under tak och slipper kasa med presenning som skall av och på varje gång jag skall jobba i båten.

Visningar: 224

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor