För en polares räkning söker jag en Chrysler Marine Six 1936 och uppåt.
Enbart block och topp är inga problem, då resten redan finns.
Mvh Hasse "Honduras"

Visningar: 118

Kommentar av Anders Johnsen den 3 Maj 2010 kl. 18.26
Vet du om det er en Chrysler Ace eller Crown ? Ace motoren er på 201ci og ca 70 hk mens Crown motoren er på 242 ci og rundt 90 hk. Begge motorene er basert på Chryslers bilmotorer så det burde gå an å bruke blokka fra en bilmotor. Toppen kan være forskjellig da de marine utgavene var "snudd" 180° i forhold til bilutgaven. Dette betyr at på marin utgaven sitter svinghjulet i fronten av motoren og girkassa i den enden som vil være fronten på en bilmotor. Litt avhengig av volumet på motoren og om den er produsert i USA eller Canada er det to forskjellige lengder på motorblokkene enten en 23'' shortblokk eller en 25'' longblokk. De canadisk produserte motorene var alle longblokk varianter uavhengig av volum.
Disse motorene var i utstarkt bruk i Chryslers personbiler og lastebiler til langt ut på -50 -60 tallet. De ble også brukt i Dodge militærkjøretøy under krigen og en stund etter. Jeg vil tro at det er lettere å finne en bilmotor enn en original marinemotor.
Kommentar av Hasse Honduras Ericson den 18 Maj 2010 kl. 11.09
Hej,
Jag måste passa på och tacka alla som har hjälpt till att hitta motorer till Anders. Han klarar sig numera helt utan hjälp från vänner och bekanta. Jag tror att han spela tetris med alla Chrysler Crowns.
H H Ericson

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor