Hittade denna båt på en nätauktion i Juli, la ett bud på 5000:- men kom inte upp i reservatiospriset ens. Aktionen avslutades och jag tänkte sedan inte mycket mer på det, så vart förvånad när jag sedan kontaktades av auktionsfirman och fick besked att säljaren accepterat budet. Är en Storebro Havsörn I , 64 eller 65a med serienummer 215. Båten såldes av en äldre man som köpt den av Marinan för några år sedan och han visste inget om tidigare ägare. Båten var i fint skick trots att den stått ett okänt antal år och det som behöver göras är egentligen bara att slipa och olja upp trät på däck och ruff. De två nedre borden i kölsvinet hadde under någon vinter frostsprängts men det hadde tidigare ägaren fixat nya och  frånsett att det ena bordes behövdes sättas dit var det jobbet klart. Saknas en del smådetaljer och en del av rutorna. Hittade en gammal registreringsskylt i båten och enligt uppgifter ägedes båten av en man från örkeljunga mellan -84 och fram tills registret lades ned -92. Denna person avled 2011 och hemma hamn var Malmö så sannolikt blev den väl stående på marinan då. Ska forska vidare i historian och kommer få uppgifter om första ägaren via Storebro, men vet någon nått om denna båt så emotages det tacksamt. Från -84 hette den Italia men nisstänker att dåvarande ägaren döpte om 7henne eftersom hans namn definitivt ger intryck av att han var italienare. Segelnummer var KRS755

Visningar: 337

Kommentar av Gunnar Carlsson den 14 Augusti 2014 kl. 13.00

Jag har en Havsörn 1 från 1963 som är mycket i originalskick. Tidigare ägare har inte "hitta på" en massa nya lösningar vilket är trevligt. Vill du ha bilder på något så kontakta mig gärna! Va kul med en havsörn till här! Lycka till!!!

Kommentar av Stefan Järling den 14 Augusti 2014 kl. 14.32

Kul, det finns ju inte så många av denna båt. Min saknar en del detaljer så foton kommer jag säkert ha nytta av framöver. Den är orginal men jag kommer nog göra en del förändringar men med bibehållen stil. Planerar tex en främre ankarbox, septiktank som ju blir krav från nästa år. Kommer installera en trumatic värmepanna för att få varmvatten och värme. Vore kul och veta hur många båtar som finns kvar, vet du om några fler? Har du en MD2 i din? Tog för givet att det var en MD2 i min och inte kollat så noga på den men fick igår reda på från Lennart Ivarsson( fd Storebro) att den skulle utrustats med en MD4 från varvet.

Kommentar av Gunnar Carlsson den 11 September 2014 kl. 15.28

Vad gäller ankarbox så var det på min en genomföring på fördäck och ett utrymme framför kojerna där lina/kätting gick ner, detta har jag också sätt på många andra men lite större båtar fram för allt utomlands.

Min båt har MD2 som monterades 1969 efter att första ägaren ville ha lite större än den MD1 som satt i från början.

Kommentar av Gunnar Carlsson den 11 September 2014 kl. 15.32

Det byggdes enligt uppgift 70 st mellan 1962 och 1964 sedan ersattes den med den mindre Örnen och Havsörn II som byggdes mellan 1964 och 1968. Jag har sätt en del kanske ca 10 st i Stockholmstrakten men de flesta i ganska dåligt skick tyvärr.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor