Imorse åkte frugan och pojken in till stan så då mekade jag med båten. Jag tog bort ytterligare ett sambord på styrbord sida sen fick jag slut på batteri i skruvdragaren. Medan jag laddade batteriet förbättrade jag rullarna till vagnen så att tyngden skall fördelas på en större yta. Rullarna fungerar jättebra, men när jag framöver kommer sänka kölen och båten hänger enbart på rullarna vill jag inte att sidorna på rullarna skall pressa mitt emellan spanten till exempel. Med playwood och plankan fördelas det på en mycket större yta och alltid på minst 2 stålspant. Jag har nu fyra rullar på varje sida och ett femte stag med en längre platta skall dit imorgon. Jag sätter dem precis under motorbädden på var sida.

 

(Nedan bild på sambordet jag tog bort idag.)

(Nedan bilder på rullarna.)

Längst akterut kommer jag sätta två stag som går ner i marken för att förhindra deformering av skrovet under tiden kölen är bortmonterad.

 

Hoppas få lite tid imorgon också så jag kan ta bort ett till sambord.

 

Jens

Visningar: 154

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor