Förberedde dagens arbete med att borra en stor mängd proppar så jag inte skulle stå där utan när jag kommit halvvägs :-) Det tar ju en stund, tror att jag gjorde närmare 200 stycken 15mm och runt 40 st 20mm.

Meckade lite med handborrmaskinen som bara gick ryckvis tills jag upptäckte att sladden nog var skadad precis i ingången i maskin, så jag kortade sladden några cm. När jag dök ner i min el-väska hittade jag min saknade båtnyckelknippa som hade legat där utan att ha sagt något, det var ett kärt återseende! Sorterade lite skruv också, det kan man alltid göra i brist på annat.

Tidig lunch i solen på balkongen innan jag packade bilen och åkte ner för att limma. Blandade lim och penslade i hålen, bestämde mej för att ta ett par eller tre spantlängor i taget och så rörde jag i micropulver och satte propparna i. Klämde in ett gäng proppar med hjälp av gummiklubban och så fler proppar i limmet och så in i hålen, blandade mer lim och proppade mer och så höll jag på ett bra tag. När jag var klar så var det enkelt att räkna propparna, 197 st sitter i Ninnis babordsida nu.

 

Efter det fick jag åka runt lite och köpa och hämta grejer och det känns inte lika produktivt men jag gör det ju för renoveringen så jag kan räkna in en heldags jobb idag.

 

Ska försöka komma ihåg att fotografera ”proppskogen” i morgon.

 

104 och en halv arbetsdag kvar

Visningar: 126

Kommentar av Joakim Funhammar den 26 April 2011 kl. 21.32
>>>>Fan du är lite rolig du :-)
Kommentar av Göran Järnruste Karlsson den 27 April 2011 kl. 12.28

Hej Tor!

Slit och släp! det är mycket limmande på dej!hahaha

men det är altid lika kul att titta in under tältduken ochse hur det fortskrider.

Själv håller jag på med Viking Plym på förmiddagen och eftermiddagen Fortissimon Josefin.

Hoppas att du blir klar tills jubileumet nästa år i Nynäshamn.Man kan ju hoppas!

Göran Järnruste

Kommentar av Tor Hedvall den 27 April 2011 kl. 18.43
Kommentar av Joakim Funhammar den 27 April 2011 kl. 22.11
Jag är imppad av allt jobb du gör ser kanon ut
Kommentar av Tor Hedvall den 28 April 2011 kl. 18.48
Tack, tack, det känns alltid bra med lite uppmuntran!
Kommentar av Göran Järnruste Karlsson den 28 April 2011 kl. 21.08

Ninni ser ut som en igelkott med kapade piggar!

Har arbetat på plymen i kväll sågat upp den förbyggda aktern för att få dit okja!

Vi syns!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor