Johan Ankarbäcks blogg -- Maj 2015 arkivera (3)

Skärgårdsmässan i Wasahamnen

Var inne vid Wasahamnen och kollade på skärgårdsmässan idag. Många fina båtar och mycket folk tills det blev ösregn och många försvann. Var inne på museet och kollade in båtarna också och fyndade en bok om petterssonbåtar. I den fanns en bild på en systerbåt till Elsa så då vet man lite mer om henne.

Fler bilder finns här:…

Fortsätt

Tillagt av Johan Ankarbäck den 23 Maj 2015 kl. 21.49 — 2 Inlägg

Elsa - motorisering med förhinder

Pappa och jag slog våra kloka huvuden ihop och fick efter mycket om och men fart på det gamla backslaget som stått och rostat ihop i två år. Konstruktionen var så enkel att det tog en stund att komma på hur det fungerade :)

Tyvärr blev det ett antiklimax då det visade sig att backslaget inte passar på den "nya" motorn jag fick med. Motorn verkar avsedd för en nyare typ…

Fortsätt

Tillagt av Johan Ankarbäck den 16 Maj 2015 kl. 12.39 — 2 Inlägg

Elsa - Sjösättning

Igår sjösattes Elsa på sin gamla båtplats hos HBK i pålsundet. Tejpade alla bordskarvar under vattenlinjen och det var riktigt effektivt. Läckte inte värre än att hon kom fram till sin bryggplats innan pumparna startade.

Nu ska motorn och backlaget i innan hon kan köras till min båtplats i Grödinge. Just nu försöker jag få fart på backslaget som helt fastnat efter att ha…

Fortsätt

Tillagt av Johan Ankarbäck den 10 Maj 2015 kl. 19.43 — 4 Inlägg

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor