motorn är en archimedes på 12 hk, denna variant kallades för djungelmotorn, och var mycket populär i syd-amerika och tillverkades fram till 1976 om jag inte minns fel, motorn är av balans typ, dvs att båda cylindrar tänder samtidigt, det sitter två tändspolar i den men bara 1 par brytare och en kondensator. och har ett mycket speciellt ljud när den är igång. har dessutom en reservdelsmaskin till den också... som jag tror är vässad en gång i tiden då den inte har mycket som stämmer.

Visningar: 109

Album: Lillbåten

Kommentar av Janne Hansson den 5 April 2010 kl. 11.55
Lilla motorn??? Har du något ännu större att hänga på kanske? Kul att se i alla fall, riktigt läckert ekipage!!! :o)

Mvh Janne H
Kommentar av Janne Hansson den 5 April 2010 kl. 12.22
Om du vill veta mer om Archimedesmotorer ska du försöka få kontakt med en man som heter Lennart Bergstedt. Jag skull vilja påstå att han är något av en gud på området Han sitter dessutom på ett reservdelslager som man kan drägla över...
Kommentar av Johan Hansson den 5 April 2010 kl. 13.45
HAHA ... jo janne jag har faktiskt haft en av mina andra motorer på den en 40 hästars johnson från 67... men det var väl mycket... Tack för tipset... jag köpte denna av en farbror i Ö-vik... har var också något av en guru... hade flera stycken liggandes och när mina kompisar var där och hämtade motorn "kunde inte själv" så hade han hängt ut flera stycken på sin brygga ... och drog igång dem en efter en... haha ... för att visa hur lättstartade de var... och peppar min har ej strejkat än... var bor lennart hur får man kontakt med honom..?
Kommentar av Olle Sandlund den 5 Maj 2010 kl. 23.13
har 2.5 sådana b-22:or

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor