Hej!

Har en liten släpjolle som hängt med i fler år än man kunde tro. Förra ägaren har kapat av aktern, tokskrapat botten och sidor och dessutom gjort lagningar där laskbrickorna drogs fast med galvade franska träskruv så att skallarna drogs in i träet...

Nu tror jag dels hon är lite för tunn för fler konventionella vårrustningar och dessutom skulle jag vilja ha ett lite bättre skydd när man ror upp på en strand.

Helt rendragen, har legat under press ute i ca 5 år men ligger nu i källaren (har man liten källare får man ha liten båt...).

Vad tror Ni, är det någon bra idé att epoxibehandla botten och kan jag lägga bara på själva botten och på utsidan? Funderade på att lägga epoxi och väv så att det blir lite starkare.

De minimala friborden är OK och med lite lätt slipning kan de lackas som vanligt. Men funkar det? Epoxi på utsidan av botten och sen fernissa på resten. Insidan är väldigt fin med grönmålat i botten och sen fernissa.

OBS bilden på båten nylackad är från 2008, den renskrapade varianten tog jag idag.

mvh

Hansi Ohlsson

Visningar: 353

Inlägg i den här diskussionen

Hej! Väv och epoxi blir ju som att plasta den, gör du det in och utvändigt kommer trät inte andas, och ruttna tyvärr,

Jag rekommenderar International Trilux en riktigt stark bottenfärg för snabbgående båtar och trailerbåtar som får extra mycket stryk. Drog upp min varje gång jag kört m.m, och i sand ser fortfarande ut som nytt, som grund la jag en 2k lack gelsheild 200, extremt stark funkar väldigt bra. Inuti la jag epoxi på alla skarvar men låter trät andas så mycket det går.

RSS

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor