Är det någon som vet vad det är för skillnad på en Bing 8/26/7 och en 8/18,5/8 ??? Dom sitter på  varsin Archimedes-penta 360 offshore elektric, troligen samma årsmodell, blå med vit text tror att det är -72:or. Enda skillnaden är att den ena är lång riggad och den andra har standard rigg.

Visningar: 721

Inlägg i den här diskussionen

Det är väl 3 förgasare på dessa mod. ?, och då kan det vara så att det är olika nummer beroende i villken ordning de är monterade i, skillnaden är då enbart på länkaget till spjällaxeln. I övrigt samma förgasare.

Har inte skruvat med de 3-cyl, men på de 2-cyl. modellerna är det så.

Hej, på 36:an är det bara en förgasare, tror även att 45:an har bara en (har inte micklat något med 45:an) 55:an har däremot 3 st förgasare. Tog loss bägge två, 8/26/7 har mycket större spjäll (hade inte möjlighet att mäta)! Men varför sitter det olika förgasare på samma hk modell???

helt riktigt... 26an borde vara 26 mm och 18.5 således 18.5 mm.... tror antingen att någon försökt trimma den ena någon gång... eller så har 18.5 .... hammnat på motorn,,, med devisen man tager vad man haver,,, när den andra strejkat...

 

vet du vilken som är original?..

Troligtvis så är det 26:an som är orginal, på mina 20-25 hk är det en 26:a på de senare med reedventiler, och de tidigare utan reedventiler två 25:or.

Jag blev tvungen att gå ut på "lagret" och rota fram den tredje 360:an jag har, den har en fögge som heter 8/18,5/9! Den är däremot manuell så armen till till tommgångs regleringen och choke regleringen ser annorlunda ut! Kanske det finns ett trimmnings försök någon gång! Skulle ha kollat med den snurran först innan jag skrev här, men det var kul att få lite svar och funderingar!

Jag har en en släkting, VP 350 -75 bestyckad med 45-hästarns förgasare och därmed är det i praktiken en 45:a eftersom det i stort sett är enda skillnaden på 35:an och 45:an (som ju båda är 500cc trecyl). Går som bara attan :-)

Låter trevligt! Vad heter den förgasaren???
Åh, jag minns inte. Motorn befinner sig på andra sidan Sverige hos min mor&far. Ska försöka komma ihåg att titta nästa gång jag är där.
Okej vore tacknämligt. Då kanske jag har en trimmad maskin, inte mig emot!!! Kan bli riktigt trevligt när jag ska ut med den lilla plast-racern (Ockelbo T14)!

RSS

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor