Hej. Jag är ny här på forumet och jag har i höstas köpt denna Selco men har inte en aning om årsmodell eller vad modellen heter så om det är någon som vet så är jag tacksam för svar om det. Sedan fattas kapell och bågarna och undrar om åtminstone om det finns ritningar eller mått på bågarna att tillgå någonstans och lika för kapellet, är även intresserad av att köpa kapell/bågar om någon har att sälja. Det blir en 50 hk Johnson -72 på den som jag håller på att gå igenom efter köp av motorn.

Mvh. Göran.

Visningar: 1120

Inlägg i den här diskussionen

Modellen heter 14 eller 15 Selpil. Årsmodell ?.....tillverkad.upp till 1973.  Kolla om du har en skylt på utsidan av akterspegeln. 

Tack Jan! Jag har för mig att plåten ska finnas kvar, det var ett tag sedan jag kollade på båten ( på vinter förvaring pga. platsbrist ) och det enda jag kunde se då var att båten är typad för max 70hk men det kanske finns fler bokstäver/siffror som jag inte kunde tyda, ska kolla igen.

Mvh. Göran

Jag har nu kollat på plåten men den graverade texten är oskönjbar (bleknad) bara de instansade siffrorna och bokstäverna  syns och är som följer:

15A67  113 och under den raden 70.

Min första tanke är att 15A står för båttyp/modell och 67 för årsmodell och 113 är tillverkningsnummer och att 70 står för max motorstyrka i Hk.

Någon som kan tyda dem?

Mvh Göran.

Hej Göran. Jag tror ditt antagande är rätt. 15 fot (ca 4,50 m) lång och 1967 låter troligt. Det betyder att du har båtens ID när den försäkras. 70 hkr låter också troligt, och den får nog ha 5 pers som last.

Min tillverkningsskylt har följande uppställning, men den är troligen en 73:a typ 16ht Selstar.

max personer: 6

max last: 760 kg

max HP: 80

ID: 28-33 xxx(3-siffror)

tillverkningsår saknas och kanske för den fanns i lager när Rana-Fjord kallade den 16ht Star i sin fortsatta produktion.

Tack Jan. Ja då har jag kanske inte helt fel ändå. :-)

Under Selco-mappen finns broschyrer från 60 och 70-tal. 

https://drive.google.com/open?id=0BwJ7sCey1ZHdfnp0X01CYUk0LU1UellGa...

Jag har en Selco selsport 15 fot - den er märkt 15A67

Tror det er en selsport.

Hej! Skulle ni komma visa bilder på er maskinskyltar?? Jag är jättenyfiken att ta reda på årtalet för min Selsport 15A!

RSS

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor