Har en båt från johanssons båtbyggeri oskarshamn och undrar om nån vet vad förkortningarna på skylten betyder, på min står följande(tror jag) HD     C   71          nr 1.

Då jag ämnar renovera båten skulle det vara till ovärderlig hjälp med bilder på en sådan båt.

En fråga till, finns varvet kvar? var hittar jag info om varvet, har googlat lite men hittar inget.

mvh sören wallströmer

Visningar: 341

Bilagor:

Inlägg i den här diskussionen

Hej Sören, vilken typ av båt har du köpt jag kan inte få upp bilden riktigt det är bara en liten del av en jättebild och jag är inte så bra på hur man förminskar. Jag är själv barn barn till båtbyggaren som var min morfar så jag är uppvuxen med dees båtar. Jag har själv en Lillskär 19 sedan förra året, håller på att renovera för fullt har renskrapat allt trä så nu har jag kommit till momentet att börja med fenissa. Varvet finns inte kvar i Oskarshamn  men byggnaden finns  kvar. Min morfar gick bort 1966 och det drevs vidare fram till början av 70 talet någon gång 73 eller 74 ungefär.  Kan inte riktigt säga vad beteckning säger men det borde vara någon form av serienummer. Finns ingen direkt information men jag sitter väl på en del, jag var inte så gammal när varvet var igång men har en del material sparat.

HD kan tänkas stå för Holiday??

Hej så länge

Yvonne

Hej Yvonne och tack för svaret.

Jag ska försöka minska ner bilden på båten(får nog ta hjälp med det) sen lägger jag in bilden på båten.

Den är iaf ca 5,20*1,95 m, rutor och rutramar samt gösstaken finns kvar som mallar, båten är en plastbåt som till formen ser ut som en modell som hette falken tror jag,

mvh sören

RSS

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor