OK - detta är väl inte den mest spektakulära båt man kan tänka sig men ändå. Hittade en test i Båt för alla 1970 på denna skapelse ritad av Bo Oldenburg. Äger någon en sådan eller har ni sett någon? Jag kan inte påminna mig att jag sett någon. Någon??

Visningar: 3027

Bilagor:

Inlägg i den här diskussionen

dyker upp titt som tätt på blocket

fanns senare även som jofa sting sport

har själv haft en sådan med en 70hk mercury gjorde nästan 40knop

trevlig båt för övrigt

mvh

peter

O ja! Vi har en kund här på Marinan vars Dotter har en. Låga fribord och rank som attans men enligt uppgift kul att leka med, går mjukt i krabb sjö och lägger omkull ordentligt när man svänger. Hon sitter mitt i båten!

Min gissning är att Oldenburg var starkt inspirerad av Levi när han ritade denna lilla extrema båt. Den har ju egentligen inte några riktigt markerade slag, utan spantrutan på varje sida om "mittlinjen är närmast att likna vid en halvcirkel, (större vinkel på "V-botten" ) närmare "slaget" och där det tänkta slaget markeras av en steglist, därav den förhållandevis mjuka gången.

Hur mycket maskin kan man på en sådan? Hittade denna information, max 40 hk - eller hur Peter?
Bilagor:
Jofa Sting Race och Jofa Sting Sport är två helt olika båtar, helt olika typer av skrov. Bo Oldenburg konstruerade Sting Race och båtarna byggdes på Jofas båtfabrik i Malung liksom hans tidigare tävlingsbåt Oldenburg 16. Jag har sett vänner hänga på 70hk Yamaha och Penta i samma storlek på Sting Race utan några nämnvärda problem.

RSS

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor