Vi har haft troligen det största veteranbåtsevenemang i Sverige genom tiderna och jag ser inte ett inlägg. Classic Boat Meet 2012 har genomförts och det var underbart att få delta. ca 230 (ja ni ser rätt) deltagande båtar både segel och motorbåtar träffades. Ca 40 000 besökare kom för att se parader med glänsande mahogny.

Det kanske är så att vi behöver dela upp oss i mindre intressegrupper då det verkar som sidan får en slagsida åt mindre snabbgående racers. Eller är det bara så att vi med andra båtar inte ids lägga tid på att skriva och följa med i forumet. Kanske en fråga för MYS att ta tag i.

Missförstå mig inte, jag var själv och hjälpte till vid inträdet för Fri Fart och jag måste gratulera till ett fantastiskt evenemang, kanske är det så enkelt att det är bland dessa mindre kapitalkrävande båtar som den verkliga entusiasmen finns idag, och de större dyrare båtarna innehas av lite tröttare ägare.

Eftersom jag är ganska ny i dessa sammanhang kan jag bli lite avundsjuk när jag ser denna glädjeyra och vilja att dela med sig av sin hobby till varandra. Samtidigt kan jag inte riktigt förstå det efter att träffat deltagarna på Classic Boat Meet, där glädjen att ses och diskutera inte går att ta miste på.

 

Vad säger ni?

Visningar: 1259

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Vi som medlemmar har glädjen och ansvaret att dela med sig av det vi tycker är intressant.
Det är ju upp till oss som själva att skapa den sida vi vill ha!

Så ser då jag på denna fråga :)

Det handlar mycket om hur man vill engagera sig tror jag. Vi är över 1600 medlemmar, men det är bara en handfull som är riktigt aktiva och som ständigt återkommer med kommentarer, gillanden och bilder. Kanske är det så att vi med "mindre snabbgående racers" är mer aktiva än de som har större båtar.  Visst är det fantastiskt med Classic Boat Meet 2012 och det enorma deltagandet - både från båtägare och publik. För min egen del lade jag omedelbart evenemanget åt sidan, eftersom jag tolkade hemsidan som att det var ett segelevenemang. Jag är tyvärr inte "textilare" och därför blev det inte intressant för mig.

Ola - jag är själv mycket intresserad av svaren på din fråga. Läser ju allt (tror jag) som skrivs och avhandlas här och är förvånad och fashinerad över den lilla närvaron - i alla fall märkbara - av ägare till de båtar som vi skulle kunna kalla för Stockholmsbåtar. Det stora intresset att dela med sig och berätta om vad man gör ligger till stora delar utanför det som du kallar för MYS.

Varför är det så? Varför drivs vissa av oss så att dela med oss? Varför håller andra grupper helt tyst? Om svar och teorier ombedes, som det hette förr...

Och CBM i Nynäs? Ja Ola, du har helt rätt. Inte ett enda inlägg. Inte en bild. Inte en viskning om att det ens har ägt rum. Märkligt på min ära...

Jag trodde att de bara va för seglande och inte för motorer och mitt sickte va bara på fri fart.
Män med fasit i hand så vet jag att de va en hel del motor båtar som visade upp sig. Lite snopet för mig.
De va även lite lite info på vår sida om och va evenemanget ville åsta komma. Ja ja ved att de va os segling 100 år men de va segling tyvär inte min starka gren. Kan även märka att de är lite tyst från vissa gruper av båt ägare eller så är dom på ett annat forum!

Kasta gärna upp fler bilder om du har!

Vad roligt att ni reagerade och framför allt att ni inte tog det som kritik för de som faktiskt är aktiva idag. Det är trots allt ni som håller forumet aktuellt och fräscht. Fortfarande ser jag ingen kommentar från någon person i intressegruppen MYS eller CGP sällskapet vilket är lite synd. Jag tror att det är åt dessa organisationer jag måste vända mig för att eventuellt få en förändring. Jag tycker att det i dessa organisationer skall finnas en ”omvärldsbevakare” som ser till att medlemmarnas intressen bevakas och förmedlas. Vilket t.ex. innebär att när ett evenemang som Classic Boat Meet har genomförts på ett så strålande sätt så skall det redovisas på aktuella forum vilket t.ex. självklart detta forum är. Det vore kul om någon från organisationerna kunde lämna en kommentar…..

Hej Ola, nu är det nog dags att tagga ned lite… Allt deltagande på det här och andra forum är ju frivilligt - och i förlängningen en frukt av vad som frekvent avhandlas. Man kan inte kräva balans på ett forum - antingen finns det där eller så gör det det inte. Det här är Anders forum, det är han som annonserar sina evenemang här och naturligtvis kommer då tyngdvikten att hamna där den gör. Anders har ju valt att skapa och driva "Fri fart" evenemangen, och precis som du noterat har nog Swedish Classic Boats under den senaste tiden fått "en slagsida åt mindre snabbgående racers"…

När du ropar efter någon ansvarig i MYS är det nog mig du menar, jag sitter i MYS styrelse som informationsansvarig. Jag är pappa till MYS hemsida, jag är en av flera drivande krafter bakom MYS evenemang, t ex de senaste årens MYS eskaders, vårt 40 års jubileum, mm. Jag har efter varje tillfälle gjort inlägg här med bilder och länkar till mycket omfattande bildspel från alla våra (MYS) evenemang.

Classic Boat Meet i Nynäshamn är dock inte ett MYS-evenemang! Vi var bara inbjudna att deltaga och paradera, det är enskilda medlemmar som deltagit. Är det några du ska ställa krav på (om man nu över huvud taget ska det - vilket jag inte tycker) så är det organisatörerna bl a GYS och SYS. Du skäller alltså under fel träd!

Det hindrar inte att jag var där och fotograferade, jag har massor av bilder som jag inte hunnit gå igenom. De kommer så småningom i första hand att hamna som bildspel på MYS hemsida - men jag har fortfarande semester!

När det gäller den allmänna frågan om varför "MYS-båtsägare" inte är så aktiva på nätforum och delar med sig av sina erfarenheter, så tror jag att jag efter flera år har kommit fram till en insikt. Vi är inte trötta eller för fina. Nej de flesta som äger eller snarare förvaltar, en fin MYS-båt - har gjort det i ganska många år. Det är i de allra flesta fall en lång relation, ibland ett halvt liv. Det innebär att vi kanske inte har samma behov av att visa upp och diskutera våra små framsteg - de stora renoveringarna är redan gjorda nu handlar det mer om att vi förvaltar och underhåller våra båtar.

Hej Lars, tack för ditt svar. Jag hoppas verkligen inte att jag måste tagga ner, tvärt om så tror jag att diskussionen behövs. För det första när det gäller hemsidan så har jag ett antal kommentarer som jag tycker vi tar i MYS-sammanhang och inte här.

Ja, detta är Anders verk men jag tror om vi tittar på medlemmarna på denna sida och frekvensen av besökare här, så bör även MYS vara intresserad av att synas här. Det kan mycket väl vara i form av en länk till MYS hemsida. En viktig anledning till det är att detta är ett aktivt forum medan MYS är mer av en traditionell hemsida. Ett aktivt forum är betydligt mer frekventerat än en traditionell hemsida.

Sedan ang MYS-deltagare, ja det är möjligt att det är som du säger men vi är inte alla förvaltare sedan många år och kan då känna att vi inte har någon plats att få utlopp för vår entusiasm. Speciellt om man inte bor i Stockholm. Det kan inte vara i MYS intresse att stänga in sig i sin grupp och genom detta inte få nya tillskott som känner sig hemma. Det sätt som man kan hålla en större region aktivt är genom webben, det är svårt att enbart göra detta genom möten. Detta tycker jag också är intressant att ta en djupare diskussion i MYS-sammanhang.

Till sist, min enda anledning till inlägget är att vi skall utvecklas framåt i alla sammanhang och där är nedtaggning ingen bra metod, jag är helt övertygad om att vi kan göra något bra av detta.

 

Vi hörs och ses

Visst är vi måna om att synas på SCB och på andra platser - och vi gör det. Och naturligtvis finns det en länk till MYS hemsida, har du missat den.

MYS har också en Facebooksida sedan några år tillbaka (sök Motor Yacht Society), finns du själv med där? Det är fritt för var och en att göra inlägg och all entusiasm välkomnas - såväl från Stockholmare som icke Stockholmare ; )

Men jag tycker fortfarande att du missar en viktig poäng, allt deltagande på forum som detta är frivilligt och inlägg kan inte tvingas fram. Om merparten MYS:are inte har något att lufta här, så har dom det inte på någon annan plats på nätet heller - hur mycket du och jag än vill det.

Jag har inte sett att MYS finns på Facebook men jag gick in och kollade nu. Jag kan inte se mycket mer information där än vad som finns här. Annars tycker jag det är utmärkt, det är inget som säger att det är just på detta forum allt skall visas men det är viktigt att det någonstans aktivt arbetas på att sprida information.

För mig är det skillnad på vad eventuellt MYS medlemmar gör och vad organisationen MYS gör. Jag håller med om att när det gäller medlemmen, så varken vill eller kan någon kräva att de skall vara aktiva. Det är skillnad på organisationen MYS som borde ha ett ansvar för att viktig information sprids där MYS deltar. För att ta CBM som exempel, om man vet att ett evenemang skall genomföras av den storlek som detta var kan mycket väl MYS ta in en skribent som har till uppgift att bevaka och förmedla ut detta i medier där det är intressant. Jag vet att du arbetar med reklam och jag tror du håller med om att med varumärket MYS så skulle detta kunna finansieras med ett gott överskott dessutom.

Jag tycker detta är en så pass intressant diskussion så jag skulle gärna vilja träffa dig så vi kan föra resonemanget vidare.

Jag skall ut med båten i helgen men jag hör av mig.

PS. jag skall kasta upp lite bilder, kommer snart

Roligt! Jag vet att detta diskuterades på ett MYS möte, tyvärr kunde jag denna gång inte delta själv i eventet pga personliga anledningar, en del saker i livet går inte alltid att planera tyvärr.
Tror dock på att en stor del i sociala medier handlar om vad man gör det till, om en delar bilder och man själv har fina uppmuntrar det ju. Dvs man får arslet ur vagnen ;)

Så låt oss alla dela med oss av stunder stora som små, för det är ju inte bara dom stora eventen som är viktiga finns ju guldklimpar där man minst anar det.

RSS

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor