Någon som har lämnat bort instrument för lagning/renovering?

Hej alla!

Ja, som rubriken lyder: har någon av er erfarenhet av att lämna bort instrument för lagning eller renovering och vet på ett ungefär vad det kostar?

Jag har fått tag i en serie instrument som passar vår båt otroligt bra. Saken är den att jag först köpte den uppsättning som är på bilden. De är i toppenskick på framsidan men det verkar inte som att alla fungerar som de ska, visar väldigt konstiga värden alltså. Sen saknades varvräknaren vilken jag hittade på Ebay efter ett tag tillsammans med ytterligare en uppsättning mätare som jag redan hade. Tyvärr var denna uppsättning inte lika fina på framsidan (bild två) men de är kanonfina på baksidan och ska fungera enligt säljaren vilket mina mätningar verkar bekräfta. Jag vet dock inte ifall jag gör rätt när jag mäter.

 

Jag har med andra ord en uppsättning (vad jag tror är) fungerande mätare som inte är så snygga och en uppsättning jättesnygga som inte fungerar. Därav ställer jag nu frågan för att få ett hum om ifall det ens är idé att fundera på att lämna bort dem eller om det kostar som halva båten. Finns det några som sysslar med sånt här i Sverige eller måste de skickas iväg till utlandet? 

Jag har också funderat på ifall det här är något man kan fixa själv. Då mätarhusen är av plast så borde det ju gå att såga upp dem så man får loss glasskivan och kromringen. Då kan man också skruva loss mätartavlan och sen bygga ihop ett fungerande OCH snyggt instrument av de två varianterna. Någon som gjort något sådant?

 

Mvh

Fred 

Visningar: 216

Gör ett inlägg på det här

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor