Inför totalrenovering, Förstärkning, Sporty Speedboat 1962 going extreme

Tjena, Jag träslipade min "sporty" för 3 år sen, hade den ett år, sålde och sen körde den ägaren med båten ca 15 gånger, och stog bara i garage. Nu när jag köpte tillbaka den fixa jag båtplats, och nu när den legat i snart 2 månader ser jag att där vattenlinjen är har det mörknat lite på vissa ställen, precis som det var när jag köpte den, Jag har nu bestämmt mig för att trä slipa båten ren igen och göra om allt, Jag var nogrann och la 7 lager fin förnissa med skumroller och efterstrykare. Men att det blivit mörkt tyder väl på dålig förnissa, eller att vatten läckt in under?

 

Jag ska även förstärka hela akterspegeln, som redan är förstärkt en gång, med 7 mm durkaluminium på insidan med massor stag och förstärkningsplattor under balkarna i golvet, Målet är en yamaha eller merkury  115 hk till nästa år, Har idag 60 hk toppfart 30 knop med lilla propp, 35 med stora.

 

Jag ska även lägga vikter i fronten, dubbelgolv på insidan när jag ändå har alla golvbalkar borta, för få mer vikt och stabilisering. Styrning är redan hydraliskt och inredningen är top notch så det är inget som behövs där, En värre ljudanläggning ska passas in med slutsteg och baslådor.

 

Tips och trix man ska tänka på när man förnissar, efterstryker, vart man köper FIN förnissa som håller m.m är varmt välkommet, eller om ni länkar nån bra guide.

 

Siktar på 55 knop med tanke på vikten, och båten motorn sitter på idag gör över 55 och den väger mer än min, och min är helt planbottnad stort sätt borde inte detta va nåt problem.

 

Mvh Kim

Visningar: 1632

Bilagor:

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Och varför detta !, Yamaha Nejjjj !!!, Mercury  ok. men en murkla på 65 hk är helt helt perfect för denna båt.

Durkaluminium ???, ta väck skiten och gör vid aktern som orginalet, den håller !!!

Vikter i fronten ? jag förstår inte meningen med detta .

Ljudanläggning ... nu fårstår jag inte alls ....! , vill du missa ljudet av en mercury som spinner, och i viken är det skönast utan skrål.

Min högst personliga uppfattning om detta projekt är att det mer fördärvar än förbättrar denna fina båt Sporty.

Så försök att återställa den i orginalskick med en passande motor, då som först har den classiskt värde som varar.

Tjena, idag sitter det en 60 hk2 cylindrig mariner 2 takt med powertrimm, köptes ny 1983. Den går för sakta jag vill ha upp den i över 45 knop. Båten är byggd för vattensport, och det ska den fortsätta vara byggd för, Då är ljudanläggning ett måste, Durkaluminiumen är vrålstark, och den ska naturligtvis inte sitta utanpå båten, den ska sitta invändigt i akterspegeln med några bultar som redan sitter till annat för att göra påfrestningen mindre på ek skivan. Vikter i fronten kommer behövas då nya motorn väger över dubbelt så mycket som den som sitter på idag. 50 kilo i fören räknar jag med. Utvändigt kommer båten se lika orginal och charmig ut, ska ha samma ruta och stil som innan, fast förstärka och säkra hela båten så den går i mer grov sjö, och blir den snabbaste sportyn i sverige.
Bilagor:
Jag håller helt med Inge! I mitt tycke finns det inget "måste" som motiverar en ljudanläggning när man är ute och njuter av båtlivet. Varför ska du ha den snabbaste Sportyn, Kim? Räcker det inte med att ha den läckraste? Satsa på en tidstypisk "Murkla" i stället.

Hej igen !

Alla plywood-båtar som byggdes på 60-talet är limmade med ett Fenolhartslim vanligast var Cascofen, egenskaperna hos detta lim har ju sin begränsningar, limmet är hårt och glasartat och tål INTE för stora belastningar som slag & smällar i sjön, resultatet efter för hård belastning blir en läckande båt som ALLDRIG går att få tät igen och den förlorar sin vridstyvhet och är med andra ord förlorad !

Enda sättet i dag med en sådan båt är att låta den torka ut ordentligt ( och det tar MYCKET lång tid för plyfa att torka då fukt & vatten trängt in ändträt ) sedan slipa hela båten utvändigt trären samt lägga epoxi samt ett lager fin glasfibermatta sedan ett par lager ren epoxi och slipa utav h...e samt lacka med en uv-beständig lack några slag.

Detta är ju en bra metod på båtar som redan är i så dåligt skick att det inte finns något val.

Man behöver inte skapa behovet själv om man har en TÄT båt.

Detta med aluminiumplåt mot trä & plyfa = BANNLYST i min värld och de erfarenheter jag själv har av att bygga & köra plywoodbåtar från halva -60 talet och under flertal år frammåt,. t.ex Speedy - Ragette - Skarpö - Windy - Hydraspeed 15 ( plywood ), m.fl.

På grund av Cascofen-limmets egenskaper så var det mer än en Speedy som mötte sitt öde vid hård körning och för höga hopp, med andra ord förbrukades ett antal Speedy tyvärr.

Inge

 Men som sagt VAR rädd om den båten du har och nöj dig med Max 65 hk-motor.

Tack för infon Inge, Vart är limmet menar du? Jag har nitar och skruvar över hela min båt, så den är inte bara limmad, Jag ska förstärka akterspegeln med durk aluminium på insidan, Men resten av golvet på båten blir nog ett lager till mahogny eller liknande plywood för få lite vikt och lite mer hållbarhet. Jag har en 60 hk motor idag och det är för slött, Jag vill ha en av dom snabbaste sportyna som håller. Det är bara förstärka och bygga det ordentligt från början, Har några riktiga båtbyggare som ska hjälpa mig rita förstärkningarna, och att det lim i min båt, stämmer inte, det kanske är en seriösare byggsats än dom som såldes vad vet jag, Den liknar en sporty iallfall.


Jan : tack för svar, Jo det är klart det är kul och ha en fin sporty, Men jag vill ha en av dom snabbaste, Jag är fartglad och har haft sugen för hastighet hela mitt liv, och då jag avskyr plastbåtar och tycker min är för långsam, så vill jag ha en läcker båt, som går som fan, den är så underbar i sjön så en 90 MINST kommer hängas dit till nästa år. Att resonera liten båt för stor motor det håller inte m.m stämmer inte, speciellt med tanke på dessa speedys, det är väldigt för stor motor för den båten, så det blir en stor speedy kan du kalla det :)

Inte limmad ???????????????, be dina RIKTIGA båtbyggare att förklara att för dig att en Plywoodbåt ALLTID är limmad och skruvad.

Sedan säger jag som Ingmar Stenmark när han fick förmycket frågor " Int lönt att förklare för en som int begrip et" :-)

Lycka till med din Sporty och var rädd om den, för var köper du en sådan orginalbåt om det går åt he ???

Hälsningar Inge Andersson

Ps: Det där med att det är för stora motorer på Speedy vad grundar du det på ?

kanske det sitter en 50 hk Mercury med 17" cuppad propp på min Speedy tills nästa kanal-race och då kanske det är bäst att du håller hååårt i gräset vid kanalkanten :o

haha, jo klart det är lim och skruvar, men som du formulera dig så var det bara lim på vissa ställen, det lät helt knasigt. Jag är medveten om att trä har sina begränsningar, men lägger man dubbelt, sen  några spännare mot golvbalkarna kommer det bli lika starkt som metall. jag har inte tänkt hoppa med den direkt heller. jag menade att ni syftar på att 90-115 hk är förstort på min båt, men slänga på en 30-40 hk på en speedy går bra, Det är ju samma propotioner, styrkan på motorn emot båten ökar ju kvadratiskt i båda fallen lixom.

 

Min sporty är ju skit fin och aldrig emot körd, och finare ska den bli, ända skillnaden är att det kommer i en bra stereo, för det är riktigt gött lyssna på 60 tals musik när man åker wakeboard m.m, Satt stereo från 83 i den innan till och med. Och sen en mycket större motor för att man ska kunna köra ifrån dom flesta. Skicket och stuket förblir det samma förutom att den blir bättre och bättre.

Inga problem med att slänga på en 30-50 hk motor på en NYBYGGD Speedy som är limmad och väv-förstärkt med Epoxi, det är det som skiljer det hela åt " alltså INTE Cascofen-lim ".

Ta vara på din orginal - Sporty så syns vi på kanalen 2012.

Hälsningar Inge

Hej Kim

Tyvärr måste jag stämma in i klagokören

Du har en mycket fin orginalbåt fördärva den inte vårda den ömt istället

Varför så stor motor som 115hk? dom väger alldeles för mycket för din båt

Jag hade en Selco Selfleet Rivierra -65 med orginalmotorn en 50hk mercury -65

gjorde den ca 32knop (på mätaren)

jag köpte och monterade dit en 100hk mercury -65 då gjorde båten 36knop enligt samma mätare

alltså dubblering av efekten gjorde bara 4 knops skillnad !!!

dessutom vid fullgas så överplanade båten grymt grävde ner fören och ormade sig fram i vattnet,

skitläskigt !!

men det såg fränt ut med en så stor motor

det som satte stop för högre fart var bottenkonstruktionen

den var konstruerad för 50-65hk och en viss vikt

gick man över det så blev det som det blev

därför tror jag att du bör titta mycket noga på hur botten ser ut

det är inte självklart att det går fortare med en stor motor

 

jag ser även på min plywood båt med orginal 40hk mercury -59

efter att dottern har lånat den och lekt lite i vågor med den

att i vinter eller nästa vinter kommer jag att få lyfta ur/byta innergolvet då det bitvis

har släppt efter leken i vågorna

 

så tänk dig noga för innan du gör något med en fin orginalbåt

leta hellre efter en 65hk mercury som den faktiskt är byggd för (max)

den kan gå bäst med den

lägger ut en bild på Selcon med 100hk där syns tydligt överplaningen

mycket vattensprut och inget lyft ur vattnet

mvh

Peter

Tillägg till mitt inlägg:

Det där med planbottnad är ingen fördel allt för mycket våtyta

blev själv lite besviken med farten på min cyklon 5:a i plast

nu med 14" propulse gör den 33knop hade hoppats på inte mindre än 35

när jag köpte båt och motor

efter att ha konsulterat en jag känner som själv har en båt som går i 68,3 knop

så kunde vi tillsammans konstatera att det är för mycket våtyta för högre farter

så lycka till !

ska man åka riktigt fort är det skarp v-botten eller katamaranskrov som gäller

hade denna katta 4*2m med 70hk mercury den gick i 56 knop utan powertrim/lyft

kolla den minimala våtaytan där

mvh

Peter

RSS

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor