Hej.

Håller på att planera ett däckbyte på min Sweet Sixteen som varit iu släktens ägo sen 1969. Skrovet är renoverat på storebrobruk och nu skall äntligen däcket på plats.

Vad jag förstår så består det gamla däcket av två lager plywood, där vardera lager består av en enda skiva, som sågas på fördäcket för att kunna böjas åt två håll och sedan fixeras med en bit massiv mahogny över skarven.

Har någon erfarenhet av detta sedan tidigare och vet vart jag kan hitta s stora skivor (ca 470 x 180 cm)?

Funderar även på om jag skall göra som original med en mahognyplywood, eller byta den övre av plywoodskivorna mot massiva mahognystavar som epoxylimmas och nåtas. Några idéer?

//

 Gustaf

Visningar: 906

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Jag har lagt nytt däck på min SW16. Tyvärr ligger jag efter med uppdateringen av min lilla hemsida (http://hem.bredband.net/sw16ren/) som var tänkt att dokumentera min renovering men jag har ett FB album med lite bilder och beskrivningar: 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150116104317767.292031....

Så stora skivor tror jag inte går att få tag på. Jag köpte fyra skivor hos Holms trä: http://brodernaholm.se

Hej Marcus.

Vilken väldokumenterad renovering! Härligt att se. Intressant lösning med fyra skivor. Tror det är första renoverade sweet sixteen jag sett som har ett plywood däck. De jag sett har massiv mahogny istället för den övre plywooden. Kul att se resultatet, snyggt!

Kul att du fått tag på gummilisterna runt sittbrunnarna. Vart köpte du dem?

Otroligt fin båt, den kan du vara stolt över!!

Sök här på sidan efter Robert Domovitch har säkert stavat fel han har renoverat en tok frän sw16. Tyvär har han inga bilder på sidan men där imot fans de bilder på hans h sida eller så ber du om bilder och förklaring hur han gjorde

Hej Joakim.

Tack jag letar upp Robet.

RSS

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor