Båtklubbarnas dag 29 Augusti Stockholm

Eventdetaljer

Båtklubbarnas dag 29 Augusti Stockholm

Tidpunkt: 29 Augusti 2010 hela dagen
Plats: Stockholm
Ort/Stad Stockholm
Webbsida eller karta http://www.heleneborgs.se/
Eventtyp: båtparad
Organiserat av: Magnus Bjellqvist
Senaste aktivitet: Aug 22, 2010

Exportera till Outlook eller iCal (.ics)

Eventbeskrivning


5 båtklubbar i Mälaren har tagit initiativet till att starta en ny tradition - Båtklubbarnas Dag.
Syftet är att, genom ett årligt evenemang, den sista söndagen i augusti, uppmärksamma de ideella båtklubbarna och ge dem tillfälle att visa upp sig och berätta för allmänheten om sin verksamhet och historia.
Många ideella båtklubbar i Stockholm lever ett osäkert liv p g a bygg- och exploateringsplaner utmed stränder och kajer. Den anrika och unika ideella båtklubbsverksamheten, öppen för alla att söka medlemskap, utgör ett starkt kulturellt element i vår stadsbild.

GEMENSAM BÅTPARAD

Vi börjar i år med en gemensam båtparad genom Stockholms inre vatten sönd 29 aug 2010.
Årets gemensamma båtparad startar i Årstaviken kl 14.00 och hämtar upp de deltagande klubbarna längs vägen. Lövade båtar med levande musik ombord kommer att defilera utmed Stockholms kajer denna dag. Finalen sker på Riddarfjärden med en stor båtsamling! Alla båtklubbar i Stockholm är välkomna att medverka. Utse en kontaktperson - så kan vi lättare kommunicera, både före och under paraden.

ANMÄLAN

Anmälan senast 30 juli till art@freijd.se eller stiwa@spray.se.

ANDRA KLUBBAKTIVITETER DENNA DAG

Utöver den gemensamma båtparaden är det fritt fram för varje klubb att avgöra hur man vill använda BK-dagen i den egna klubben. Man kan ha “öppen brygga”, erbjuda fika, informera om klubbens verksamhet, historia, lära ut knopar, idka turåkning...you name it! Om ni i er klubb bestämmer att öppna klubben för allmänheten på något sätt denna dag, kan detta annonseras på evenemangets gemensamma webbplats.

INFORMATIONS MÖTE

Informationsmöte torsd 12 aug kl 18.00 Plats: Heleneborgs Båtklubb HBK (Långholmskanalen) där representanter för varje deltagande båtklubb får ta del av information och detaljplaneringen för den gemensamma båtparaden. Information om rutt/tidsschema, säkerhet, distribution av banderoller, affischer och flygblad.

Kommentarplank

Kommentera

Erbjudande till Båtklubbarnas dag 29 Augusti Stockholm att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

Deltar (4)

Deltar inte (1)

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor