Visningar: 161

Kommentar av Johan Hansson den 12 Juli 2010 kl. 0.37
Archimedes B22 eller... ? jag har en standard B22 på min flink byggda lilla båt ...samt en stressad B22 som ej varit igång på ett tag... den har inte heller någon tank utan bara en plåt uppe på, ser egendomlig ut på många ställen och har tydligen varit matad med extern tank. skulle dock behöva två nya cylindrar då dessa är spruckna dock ej i cylinderväggar,, kanske går att svetsa..?
Kommentar av Lennart Silfverin den 17 Juli 2010 kl. 21.43
Hej ja det är en B22:a vi är ett gäng glada gossar här i Smedjebacken som träffas och grejar och skruvar, åker båt och har oss. jag kan kolla om det är nån av dom som har cylindrar över!
Kommentar av Johan Hansson den 17 Juli 2010 kl. 23.47
ja det är alltid intressant!... det gör inget ifall cylindrarna är lite dåliga i loppen heller, jag har nämligen tänkt att lämna in dem för Nickasil behandling samt låta en firma ta fram två nya kolvar till den också, Racing kolvar av modern typ, samt att jag också tänker pröva ett modernt tändsystem av universaltyp "CDI" på den också, som är programmerbart!... skulle kanske kunna tippa att det med lätthet går att plocka ur ca 20-22 hk ur den utan att ändra insug och göra åverkan på den för övrigt, samt att höja varv talet en del också kanske närmare 5000 varv ist för original 3500 eller vad det nu är... så det vore tacksamt om ni kunde skaka fram det åt mig.. motorn som jag kan ta lite bilder på om du vill... ser inte alls ut som den original B22a som sitter på min lilla båt idag... förresten ... båten du sitter i är det en "Flugan" kommer ihåg att man kunde köpa ritningarna till den på Hobbex i Borås förr... fast numera kan man ju ladda ner den från nätet med lite sökning!.. ;)
Kommentar av Lennart Silfverin den 18 Juli 2010 kl. 1.09
Tjena! Det är en kompius till mig som sitter i...precis en Flugan! Jag ska kolla har en kompius som eventuellt vill sälja hela motorn, en B22;a kan det vara intressant?. Den 14:e augusti kjör vi vårt årliga race här i Norra Barken, du är välkommen upp då! gamla motorer, gamla båtar, en salig blandninbg men kul som bara den! Låter spännande dina planer med motorn!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor